Opening Renaissance Amsterdam Schiphol Airport Hotel

By september 4, 2018nieuws

Aan de rand van Amsterdam bij Schiphol-Oost bouwt Marriott aan een uniek nieuw hotel. Het wordt een Renaissance hotel met 250 kamers. De vestiging van het luxe merk van hotelketen Marriott komt te liggen aan de rand van het Amsterdamse Bos en op steenworp afstand van luchthaven Schiphol.

Architect Mulderblauw heeft het ontwerp gemaakt voor het Renaissance  hotel Amsterdam Schiphol Airport in opdracht van International Hotel Capital Partners. Het is het tweede Renaissance hotel voor Amsterdam. Het bestaande hotel ligt in het centrum aan het Kattengat en telt 402 kamers.

Renaissance hotel

Het plan voor het tweede Renaissance hotel omvat 250 luxe hotelkamers, een restaurant, een hotelbar, diverse vergaderfaciliteiten, een 24-hour fitness en 150 parkeerplaatsen. Bij de entree heeft het gebouw van ruim 13 duizend vierkante meter twee bouwlagen en dit loopt op tot zes bouwlagen.

De gevel van het hotel bestaat uit een lichte, bonte baksteen met veel reliëf, verspringingen en metselwerk verbanden, meldt De Architect. De ramen van de hotelkamers worden geaccentueerd door een messing zijpaneel. In dit paneel is een abstract natuurpatroon te zien, waardoor het gebouw ook in details een verbinding heeft met het Amsterdamse Bos.

Groene patio

In het ontwerp is een groene patio in het hart van het gebouw opgenomen, hier bevindt zich het receptiepaviljoen. Door de aangrenzende gevels te voorzien van spiegelend materiaal wordt het groen optisch vermenigvuldigd. Een groot aantal van de kamers heeft uitzicht op deze groene binnentuin.

De bouw van het hotel is nog in volle gang en in november 2018 wordt het hotel geopend.

Feiten en cijfers

250 kamers
13.425 m2 BVO
550 m2 restaurant en bar
350 m2 vergaderruimte
480 m2 patio
150 parkeerplaatsen